Soldusch

 

 

Vad är en soldusch?

Det är en såkallad Spraytan - men skillnaden med denna är att det inte är någon som manuellt står och sprayar dig, utan du kliver in i en solduschkabin som sprayar en fin ånga när du tryckt på knappen. Själva sprayningen tar 60 sekunder, och håller normalt upp till 7 dagar. Vi har två styrkor, och vilken man passar bäst i ser vi på salongen. 

Är det farligt?

Nej - spraytan metoden är det säkraste (och snabbaste) sättet att bli solbrun på. MagicTans patenterade lotion är baserat på det naturliga sockerämnet DHA, mjukgörande creme och närande Aloe Vera. När du solduschar med MagicTan reagerar ämnet DHA (dihydroxylacetone) med aminosyrorna (proteinet) i det yttersta hudlagret och stimulerar de celler som producerar det bruna pigmentet melanin. Den avancerade spraytekniken fördelar lotionen jämnt över kroppen och huden får en vacker solbrun lyster!

 

magic tan

Blir man orange?

Eftersom de flesta Brunutansol-produkterna innehåller karoten, kan man uppleva att man blir orange. MagicTan innehåller inget karoten, alltså slipper man den orangea nyansen. Med solduschen blir man naturligt brun.

 

Vad är viktigt att tänka på innan?

Det viktigaste steget du ska göra innan är att peela eller skrubba kroppen fri från döda hudceller. Detta för att få en så jämn färg som möjligt. Koncentrera dig främst på områden du brukar vara mest torr på, och smörj sedan in kroppen med en oljefri lotion. Du kan smörja in dig med vattenbaserade hudkrämer!

Ta även med dig ett ombyte, med slappa kläder, som du kan ta på efter behandligen.

En annan sak att tänka på är att du inte får vara i vatten/fukt i 6 timmar efter behandlingen. Detta för att färgen ska hinna utveckla sig. Boka därför inte in något svettigt gympass direkt efter! 

 

Vad är viktigt att tänka på efter?

Var noga med att smörja in kroppen efter du duschat (nu går det bra att använda oljebaserade lotions).

Tänk även på att inte skrubba dig ren i duschen, och skrubba dig inte heller torr med handduken. Om du fått missfärgning på något bomullsplagg, tex direkt efter sprayningen, går att tvätta bort.

VANLIGA FRÅGOR

DSC_0015

 Vad kostar det?

Vi har två styrkor, den lägre kostar 300:- och den högre kostar 340:-. 

Det är ingen skillnad på dessa två, förutom att den lägre sprutar något mindre brunfärg i jämförelse med den högre!

Hur länge håller färgen?

Det brukar hålla normalt i en vecka.

Kommer jag känna mig kladdig efter behandling?

Vissa upplever en viss "kladdighet", men detta går över efter någon timme. Vissa upplever ingenting alls.

 

Jag får fräknar när jag solar - får jag det även i soldusch?

Nej, tvärtom kommer dina fräknar samt ojämn pigmentering att kamoufleras något efter behandling.

Har det framkommit några allergiska reaktioner efter soldusch?

Nej, det finns inga uppgifter om det. Alla ämnen i MagicTans produkter är godkända av statliga myndigheter och har används av miljontals då de används i livsmedel, kosmetika och läkemedel.

Kan jag duscha direkt efter behandlingen?

Nej, vi rekommenderar dig att vänta i 6 timmar. Detta för att färgen ska hinna torka ordentligt!

Måste jag skydda håret?

Nej, men de flesta kunderna använder en duschmössa som erbjuds vid behandling för att bevara frisyren. Det finns dock kunder som inte använder någon duschmössa och det går bra det också, eftersom lotionen inte sätter sig i håret.

Vad är skillanden på MagicTan och andra brunutansol-produkter?

Egentligen är det samma princip, den stora skillnaden ligger i hur lotionen appliceras på kroppen. Tack vare den fina spraytekninken i MagicTan finfördelas lotionen jämt över huden och du slipper ränder och ojämnheter som ibland kan uppstå med traditionella brun-utan-solkrämer.

 

Hur bokar jag solduschtid?  

Vi rekomenderar att du ringer oss, 090 13 88 33, så att vi kan ge dig rätt information.